خواص آلبالو( بخش اول)
همه چیز در مورد آلبالو
خواص آلبالو ( دیدگاه درمانی)
خواص درمانی آلبالو
آلبالو میوهای که برای بیماران قلبی و روماتیسمی فوقالعاده مفید
است و زیبایی و طراوت خانمها را تضمین میکند.
ارزش غذایی آلبالو زیاد
نیست و صد گرم آلبالو فقط ۷۰ کالری دارد. آلبالو دارای ویتامین آ، ب و ث است.املاح معدنی
آلبالو عبارت است از آهن، کلسیم، فسفر، کلر، گوگرد، منیزیم، سدیم، پتاسیم، مس،
روی، منگنز و کوبالت.
قند آلبالو از نوع
لولوز است و برای اشخاصی که دیابت دارند جذب آن آسان است.
آلبالویی برای خوردن
خوب است که رسیده و تازه باشد علامت رسیدگی آن رنگ آن است که کاملا قرمز و درخشان
باشد. از آلبالویی که رنگ آن کاملا قرمز نشده است و دارای گوشتی سفت است دوری کنید
زیرا مصرف آن سوءهضم میآورد و کار رودهها را مختل میکند
آلبالو را چه وقت و چگونه باید مصرف کرد:
وقتی آلبالو خوردید روی آن آب نخورید، مایعات به طور کلی روی میوهها آن را «باد کرده» میکند و این وضع برای دستگاه هاضمه خطرات جدی در بر دارد. در فاصله غذاهای اصلی میتوانید آلبالو را بخورید زیرا خیلی زود هضم میشود یک مرتبه مقدار زیادی آلبالو نخورید بلکه به مقدار کم بخورید و در موقع خوردن هم خوب آن را بجوید.
آلبالو برای چه اشخاصی خوب نیست
کسانی که ورم روده دارند چون آلبالو ترش است و سلولز دارد دیر هضم
میشود.
کسانی که از معده یا
رودهها علیل هستند میتوانند آلبالوی پخته را به صورت کمپوت یا مربا مصرف کنند،
البته در این موارد آلبالو چون پخته میشود، قسمتی از مواد حیاتی خصوصا ویتامینهای
خود را از دست میدهد ولی به آسانی هضم میشود. با وجود این بعضی از کسانی که از
جهت معده و یا رودهها علیل هستند، میتوانند هضم آلبالو را تحمل کنند به شرطی که
صبح ناشتا به مقدار کم آن هم کاملا رسیده باشد، مصرف کنند.
کسانی که دیابت دارند
میتوانند به حد اعتدال آلبالو بخورند زیرا قند آلبالو از نوع لولوز است و این قند
را بیماران دیابتیک میتوانند جذب کنند.
اشخاصی که چاق هستند
نباید آلبالو را به عنوان دسر یا غذای اضافی علاوه بر غذاهای مخصوص رژیم خود مصرف
کنند ولی به عنوان یک غذای اصلی میتوانند آلبالو مصرف نمایند زیرا آلبالو دارای
کالری کمی است و شیپور اشتهای کاذب را خفه میکند!
چه کسانی باید آلبالو بخورند؟
کسانی که بیماری کلیه دارند، اشخاصی که رماتیسم دارند اگر آلبالو
بخورند از بروز نقرس در آنها جلوگیری خواهد شد.
کسانی که بیماری قلبی
دارند چون آلبالو ادرارآور است پتاسیم آن از باقیمانده نمک در عروق جلوگیری میکند
و به صورت ادرار آن را خارج میکند و در نتیجه به قلب کمک میکند. خانمهایی که میخواهند
دارای رنگ درخشانی شوند و زیبایی چهره آنها مورد توجه قرار گیرد برای صاف شدن خون
خود باید آلبالو بخورند.
مصارف دیگر آلبالو
جوشانده دم آلبالو بیاندازه
ادرارآور است و کسانی که به حبسالبول یا اختلال کلیه و یا مثانه مبتلا هستند باید
آن را مصرف کنند. برای تهیه این جوشانده باید ۳۰ گرم دم آلبالو را که
خشک کردهاید در یک لیتر آب ۱۰ دقیقه بجوشانید و بعد آن را مصرف کنید. در طب جدید هم جوشانده دم
آلبالو در مواردی که بخواهند خروج ادرار را زیادتر کنند، مصرف میشود.
مغز هسته آلبالو را میکوبند
و از آن روغن مایعی میگیرند که قرنهاست با موفقیت رماتیسم را شفا میبخشد.
مصرف آلبالو از بروز نقرس و روماتیسم پیشگیری میکند
یک متخصص تغذیه گفت: مصرف آلبالو از بروز نقرس، روماتیسم و بیماریهای
کلیه پیشگیری میکند.
مرتضی صفوی در گفتوگو
با فارس اظهار داشت: کالری آلبالو بسیار پایین است و هر یکصد گرم
آلبالو حدود ۷۰ کیلو کالری انرژی دارد.
وی گفت: آلبالو سرشار
از ویتامینهای A،
B،
C و دارای املاح معدنی
مانند آهن، کلسیم، فسفر، گوگرد، سدیم، منیزیم، کبالت و منگنز است.
این متخصص تغذیه افزود:
قند موجود در آلبالو «لوولوز» نام دارد که برای افراد مبتلا به دیابت جذب آن آسان
است. از مصرف آلبالوی نرسیده باید پرهیز کرد به دلیل اینکه موجب بروز بیماریهای
رودهای میشود.
وی اضافه کرد: مصرف
آلبالو برای کسانی که دچار بیماریهایی مانند ورم روده و ورم معده هستند، مضر است
به دلیل اینکه نمیتوانند به خوبی آن را هضم کنند.
کاهش خطر بروز دیابت با مصرف آلبالو
مصرف آلبالو، چربی خون، قند خون و فشارهای اکسیداتیو را که از
عوامل اصلی بروز بیماری دیابت است، کاهش می دهد.
محققان دانشگاه میشیگان
دریافتند بعد از ۹۰ روز مصرف روزانه
آلبالو علی رغم مصرف غذاهای سرشار از هیدارت کربن، میزان کلسترول، انسولین، گلوکز
و آنتی اکسیدان های بدن موش ها تنها میزان کمی افزایش نشان داد.
با مصرف آلبالو می توان
با این فاکتورهای عامل بروز دیابت به خوبی مقابله کرد.
· آلبالو برای افراد دارای چربی شکمی مفید است
· شربت یا مربای آلبالو در معالجه التهاب و ورم معده و روده و درمان نارسایی های کبد مفید است.
· آلبالو مسکن تشنگی است و شربت آن بهترین دارو برای افرادی است که عطش فراوان دارند.
· مصرف آلبالو همچنین برای افرادی که خارش پوستی و چربی زیاد در شکم دارند مفید و موثر است.
· هسته آلبالو ضداسهال و قابض خوبی بوده و ضد فشار خون نیز است.
· آلبالو ضد مواد صفراوی ضد حالت تهوع و ضد سنگ کلیه است .
· ضماد و مرهم آلبالو برای باز شدن رنگ رخساره چهره موثر و مفید است .
· خواص آلبالو و گیلاس مانند هم است و مصرف آن اعصاب را آرامش می دهد، ولی در هر حال نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.
· آلبالو برای سوء هاضمه بسیار مفید و میوه های نرم کننده (ملین ) می باشد.
آب آلبالو در کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی در مبتلایان به دیابت نوع ۲ موثر است
نتایج یک مطالعه نشان می دهد «آنتوسیانین» موجود در آب آلبالو به
کاهش عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک می کند.
خطر بیماری های قلبی
عروقی در دیابت بالاست، از این رو دستیابی به سطوح مناسب چربی های خون در این
بیماران، از اهمیت خاصی برخوردار است. تغذیه و از جمله مصرف آنتوسیانینها، نقش
مهمی در کاهش خطر بیماریهای قلبی و فشار خون دارد.
بخش دوم >>>
- ۹۴/۰۳/۱۶